Beste autoraamtinten voor 2023

Blijf koel en bescherm het interieur van je auto!

Tijdens het rijden is de zon niet altijd uw vriend. Zonlicht veroorzaakt schittering en verblinding voor de bestuurder en de passagiers. Daarnaast tast UV-straling geleidelijk de materialen in het interieur aan en het veroorzaakt huidveroudering en het kan huidkanker in de hand werken. de zon warmt uw auto op als een broeikas, soms meer dan uw aircosysteem aankan. Het tinten van uw autoruiten helpt al deze problemen te verminderen en geeft u meer privacy wanneer u in uw auto rondrijdt. Raamtintfolie is dan een relatief goedkope oplossing! Er zijn verschillende tinten en materialen verkrijgbaar. De voordeligste tinten gebruiken lagen kleurstoffen om de gewenste voordelen te bereiken. Ze kunnen je auto een geweldige uitstraling geven, maar ze vervagen sneller en kunnen na verloop van tijd een paarsachtige tint krijgen. Zorg er daarnaast ook voor dat u de wetgeving van Nederland controleert voordat u iets koopt!

Wat betekenen de getallen voor de tint?

Alle raamtinten hebben een VLT-percentage (zichtbare lichttransmissie) dat kan variëren van 5 tot 70. Hoe lager het getal, hoe minder zichtbaar licht er binnenkomt. Hoe lager het getal, hoe minder zichtbaar licht het voertuig binnenkomt. Een folie met een VLT-percentage van 70 is bijvoorbeeld een lichtere tint die slechts 30% van het buitenlicht blokkeert en 70% in de auto toelaat. Het andere uiterste, een VLT van 5, is erg donker en laat slechts 5% van het licht binnen. (Standaard zonnebrillen hebben een VLT van 15-25.)

Mag ik folie of coating aanbrengen op mijn autoruiten?

Nederland heeft duidelijke regels voor het kleuren van de auto of een voertuig. Folies en coatings die de lichttransmissie te veel beperken, mogen niet op de voorruiten en zijruiten worden gebruikt. Beschadigde of verkleurde voorruiten en zijruiten zijn verboden. Er mogen ook geen dingen op het glas zitten die het zicht van de bestuurder belemmeren. De voorruit en de zijruiten moeten 55 % van het licht doorlaten. Als de auto links en rechts een buitenspiegel heeft, kan de lichttransmissie via de achterzijruiten en achterruit worden verminderd.  Andere ruiten mag u zo donker maken als u wilt. U leest hier meer over op de website van de overheid.

Als u zeker wilt weten of het niveau van tinten op uw auto onder de wettelijke limieten ligt neem dan contact met Cartintcenter in Utrecht op. Al onze blindeerfolies voldoen aan de wettelijke richtlijnen

Kan ik net zo goed als een specialist een getinte ruit installeren?

Raamtinten zijn moeilijker te installeren dan het lijkt. U heeft er het juiste gereedschap, een schone stofvrije omgeving en een flinke dosis geduld voor nodig. Samengesteld gebogen glas, zoals achterruiten die in beide richtingen buigen, kan de grootste uitdaging zijn voor beginners. Sommige bedrijven raden aan om de folie met een hittepistool te laten krimpen om het goed te laten passen. Een goed warmtepistool kost al snel 30 to 50 euro. U kunt voorgesneden kits kopen voor specifieke auto’s, en deze zelf aanbrengen. U kunt de folie ook als rol kopen, wat minder duur is en u meer speelruimte geeft in geval van een gebruikersfout. Horizontale stroken installeren laten zichtbare naden achter. Al met al is het een stuk lastiger dan sommige installatie video’s u willen doen geloven.

Al sinds 1999 gespecialiseerd in tinten

Cartintcenter in Utrecht is trots op zijn window tinting specialisten. Onze mensen zijn gecertificeerd, zijn professionals geworden door training in veel verschillende producten en door jarenlange werkervaring. Wij werken alleen met de beste folies die nu in 2023 beschikbaar zijn en geven zonder twijfel 10 jaar garantie!

Onze klanten beoordelen Cartintcenter met een 4.9/5 gebaseerd op 95 Google reviews.

Heeft u nog vragen over het laten aanbrengen van blindeerfolie? Bel Cartintcenter vandaag nog op 06 84 30 00 80 of vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan, u krijgt binnen een werkdag antwoord!

Danny Haan

“Professionele vakmensen die goed werk afleveren. Nette werkplaats, vriendelijk personeel en werk wat goed wordt afgeleverd. Geen lange review nodig voor deze heren want het is gewoon top, met de volgende auto kom ik gewoon weer bij hun terug.”

Haluk Kafa

“Ben de afgelopen zaterdag langs cartintcenter geweest om mijn ruiten te blinderen. Mooi en professioneel werk uitgevoerd. Medewerkers zijn vriendelijk en een ruime wachtruimte waar je op je gemak een kop koffie kan drinken.”

Danny Haan

“Professionele vakmensen die goed werk afleveren. Nette werkplaats, vriendelijk personeel en werk wat goed wordt afgeleverd. Geen lange review nodig voor deze heren want het is gewoon top, met de volgende auto kom ik gewoon weer bij hun terug.”

Haluk Kafa

“Ben de afgelopen zaterdag langs cartintcenter geweest om mijn ruiten te blinderen. Mooi en professioneel werk uitgevoerd. Medewerkers zijn vriendelijk en een ruime wachtruimte waar je op je gemak een kop koffie kan drinken.”