De regels

Ramen blinderen van je auto?

Bij het blinderen van autoramen worden de ruiten beplakt met onze goedgekeurde folie. Deze folie is in veel gevallen donkerder dan de ruit zelf, waardoor u meer privacy zult ervaren. Deze folie laat ook minder UV-licht door en zo blijft de temperatuur in de auto lager en verkleurd de bekleding minder snel. Je mag de autoramen niet zomaar blinderen hier zijn diverse regels voor. Het zicht van de bestuurder mag immers niet belemmerd worden.

Autoramen blinderen: de regels

Cartintcenter blindeert alle ramen volgens de laatste voorschriften. Wij zorgen er altijd voor dat de blindering geen enkele belemmering vormt bij de (jaarlijkse) APK. Een van de wettelijke eisen is dat de voorruit en de ruiten van de voorportieren altijd een lichtdoorlaatbaarheid moeten hebben van minimaal 55 procent. De achterzijruiten en de achterruit mogen een lagere lichtdoorlatendheid hebben als de auto links en rechts een buitenspiegel heeft. Voor de achterruiten gelden geen regels. Op de website van de Rijksoverheid kunt u hierover meer lezen

Controles van auto’s met geblindeerde ramen

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) voert regelmatig controles uit op auto’s met geblindeerde ramen. Met de Tintman, een gecertificeerd meetmiddel, stelt de politie vast of de lichtdoorlatendheid van de autoruit voldoende is. Is dit niet het geval, dan mag volgens de Regeling voertuigen een proces-verbaal worden opgemaakt. De politie kan ook het kentekenbewijs invorderen. Als eigenaar van de auto heb je 4 weken de tijd om de autoramen aan te passen volgens de regels.

autoruiten geblindeerd in utrecht
Autoramen-blinderen-de-regels
autoruiten geblindeerd in utrecht